Συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σχετικά με την αυριανή απεργία.

Αναλυτικά:

Με την νέα έξαρση της πανδημίας αποδείχτηκε ότι το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα των ξενοδόχων, η κυβέρνηση έβαλε συνειδητά τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό σε κίνδυνο. Το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, χωρίς δηλαδή κόστος για τους επιχειρηματικούς ομίλους αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την νέα έξαρση του ιού.

Ακόμα και σήμερα ενώ πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι και οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας είναι τεράστιες, η κυβέρνηση «κόβει» επιπλέον 600 εκ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία! Ταυτόχρονα μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια στους ιδιώτες της υγείας για κλίνες ΜΕΘ και υπηρεσίες υγείας! Ενισχύει με εκατομμύρια ευρώ τους μεγαλοξενοδόχους και τις αεροπορικές εταιρείες για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους, ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ακόμα περιμένουμε τα ψίχουλα της αναστολής και του ταμείου ανεργίας για να επιβιώσουμε καθημερινά και να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Οι μέχρι τώρα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς ομίλους που ήδη εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις του κλάδου, μας έχουν επιβάλλει συνθήκες μαζικής εξαθλίωσης και φτώχειας. Τώρα αντί να παρθούν μέτρα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος μας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο, να επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες. Ετοιμάζονται να φέρουν νόμο για να προστεθούν νέα εμπόδια στην οργάνωση αγώνων, στη πραγματοποίηση απεργίας. Θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή, ακόμα και απαράδεκτες επιθέσεις καταστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Με το νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζουν, μπαίνει πλέον και η βούλα της «νομιμότητας» στις συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούσαν τόσα χρόνια στα ξενοδοχεία. Το 7ήμερο, τα 12ωρα, τα απλήρωτα ρεπό και υπερωρίες, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Στο όνομα της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκουν την «ευκαιρία» να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους. Έχουν δώσει αέρα στα πανιά των ξενοδόχων, οι οποίοι με θράσος απαιτούν νέες μειώσεις μισθών 20%, υποκατώτατο μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους στα ξενοδοχεία, μείωση επιδομάτων, αύξηση των κρατήσεων για τροφή και στέγη στην πρότασή τους για  υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης. 

ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Είναι άμεση ανάγκη να επιταχτεί ο Ιδιωτικός Τομέας στην Υγεία, που σήμερα θησαυρίζει με την αύξηση της τιμής της νοσηλείας, με τα πανάκριβα τεστ για τον covid-19. Και όχι να κάνουν μπίζνες με εκατομμύρια ευρώ. Απαιτούμε να καλυφθούν έστω και τώρα, τα τεράστια κενά σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και υλικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν νέες μονάδες (Κ.Υ και Νοσοκομεία) με προσωπικό και εξοπλισμό. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τέστ covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που λειτουργούν.

ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!! ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!

Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στον γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στον λαό διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά! Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ότι μπορεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να συνεχίζει τη πάλη του και στις σημερινές συνθήκες, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας. Αποδεικνύουμε ότι όταν είμαστε οργανωμένοι και παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας, έχουμε τη δύναμη να βάλουμε ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν κρίσιμες και επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες.

Παρά της πρόταση της Δ.Α.Σ. τόσο στο Εργατικό Κέντρο, όσο και στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν πάρθηκε καμία απόφαση για απεργία σε αντίθεση με τις δεκάδες  Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία πανελλαδικά. Τη στιγμή που απαιτείται κλιμάκωση του αγώνα, αυτές οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες προτείνουν …στάση αναμονής και βάζουν «βούτυρο στο ψωμί» κυβέρνησης και εργοδοσίας που θέλουν να περάσει χωρίς να «ανοίξει μύτη».

Οι συνάδελφοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο που παίζει η συνδικαλιστική πλειοψηφία στο Σωματείο, όλο αυτό το διάστημα. Οι συνδικαλιστές και δυνάμεις της Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα δώσουμε τη μάχη της αυριανής απεργίας (26 Νοέμβρη) μαζί με τα συνδικάτα και τους φορείς σε όλη τη χώρα που έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις. Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουμε το βήμα με τη συμμετοχή μας στον αγώνα. Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης και δράσης για να μην πληρώσουμε με τη ζωή μας την νέα κρίση.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για το εισόδημα και τα δικαιώματά μας:

  • Ένταξη στο μηχανισμό στήριξης και για το μήνα Νοέμβριο. Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι που έληξαν οι συμβάσεις τους και οι εποχικοί.
  • Παράταση του επιδόματος ανεργίας των εποχικών εργαζομένων και αύξηση στα 600 ευρώ μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 και 2020  χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Υπογραφή ΣΣΕ με 5ημερο, 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Απαιτούμε την διασφάλιση της υγείας μας:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία,
    κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Διάθεση υλικών για απολύμανση με πιστοποίηση, απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό – πελάτες.

Στις 26 Νοέμβρη δίνουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ απάντηση!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί